Кошлуков обеща, че като евродепутат ще идва всеки втори месец в Силистра

Обещавам, че като евродепутат ще имам официална приемна в Силистра и всеки втори месец ще идвам тук за среща с избирателите.

Емил Кошлуков
Емил Кошлуков

Обещавам, че като евродепутат ще имам официална приемна в Силистра и всеки втори месец ще идвам тук за среща с избирателите. Това заяви… днес в Силистра лидерът на „Новото време“ и водач на листата за Брюксел Емил Кошлуков. В дунавския град той бе придружаван от д-р Йордан Каменов, също кандидат за депутат в Европейския парламент. Според Кошлуков, било масова практика депутатите от българския и европейския парламент да не се отчитат пред избирателите за свършеното от тях като народни избраници.
„Причината да водя листата за Европейския парламент е за да върна спрените 11 млрд. евра в джоба на българите, които засега не могат да бъдат присвоени от управляващите, тъй като са блокирани заради корупция и кражби“, обясни Кошлуков. Той подчерта още, че очакванията за ниска избирателната активност на българите може да се сбъднат, защото това била съзнателната политика в момента на тройната коалиция. Другото обещание, което той направи е, че като депутат в Брюксел ще настоява всички структури на гражданското общество да участват в комисиите, оценяващи конкретни проекти, които кандидатстват за субсидии от ЕС.
„Има две прости неща, които трябва да се направят, за да се рашат проблемите в правосъдната ни система, където продължаваме да търпим критики“, каза още Емил Кошлуков. Според него първата била да се отмени възможността за връщане на делата и втората –  да се установи ясен и прост механизъм за търсене на отговорност от магистратите.
Прогнозата на Кошлуков е, че следващото българско правителство ще бъде съставено от ГЕРБ, заедно с десницата.