Кошчета за смет искат живеещи по „Симеон Велики“

dav

С молба да поставят кошчета за смет се обръщат силистренци, живеещи по улица „Симеон Велики“ към общинското ръководство. Оказа се, че след ремонта за над 3 милиона лева на една от главните артерии в Силистра, според проекта или по други причини, но местата за изхвърляне на боклуците са намалели.

Живеещите по улицата, особено възрастните хора, са благодарни, че по новата улица монтираха много пейки по тротоара, на които да се събират съкварталците. Като леко недомислие, обаче се коментират местата за отдих във вид на сенчести беседки, поставени в междублоковите пространства. Единствено там, където е най-голямото въздушно течение, и почти никой не сяда, са поставени кошчета за смет, а там, където жители на квартала и минувачи се струпват по пейките, боклуците се търкалят по земята.

Особено трагично е състоянието през лятото, когато в квартала пристигат деца и внуци от страната и чужбина и прекарват времето си в разговори по уличните пейки. Всяка сутрин след младите компании по тротоара остават много свидетелства на нощния живот.

За щастие, настъпващата зима прибра всички на топло и купищата боклуци изчезнаха, благодарение на метеорологията. Дано някой вземе решение и да посрещнем бъдещата пролет с чиста улица и достатъчно места за смет, надяват се жителите на „Симеон Велики“.