Култова Андерсенова приказка пристига на сцената в Силистра

Театър „Кредо“ стартира юбилейно национално турне на отличения с 8 международни награди спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво” по Ханс Кристиян Андерсен по случай 15-годишнината от създаването на спектакъла, което се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

На 26 октомври, понеделник, от 19,00 ч. публиката в Силистра може да види юбилейния спектакъл на сцената на Драматично-кукления театър.

Автори на сценичната адаптация на са Юрий Дачев и Нина Димитрова, която е и режисьор на спектакъла. Заедно с Васил Василев – Зуека, тя е автор на сценографията, пресъздаваща приказната атмосфера на андерсеновия свят и впечатляваща публиката у нас и по света със своята красота, въображение и мултифункционалност. Нина Димитрова играе в партньорство с Васил Василев – Зуека до 2012 г. През 2013 г. Нина замени своя дългогодишен партньор с талантливия и харизматичен млад актьор Димитър Несторов, неин студент от НАТФИЗ, с когото вече 7 години печелят овациите на зрителите в България и зад граница.

Спектакълът е създаден по покана и с подкрепата на датската Фондация „Ханс Кристиян Андерсен” като част от програмата за световното честване на 200-годишнината /2005/ от рождението на писателя.