Къде се паркират автомобили в Силистра?*

Кратко, точно и ясно – кой където намери и както намери за добре.
При е

Кратко, точно и ясно – кой където намери и както намери за добре…
При една разходка из града може да откриете паркирани автомобили по най-невероятен начин. Малцина са онези обаче, които поради липсата на обособени паркинги и гаражи все пак съобразяват мястото, което заемат с предназначението му.
Когато попитаме някой защо е спрял колата си като румънски тираджия /не питайте от къде идва сравнението – просто съм го чувала като израз/, отговорът неизменно е: „А къде и как да го направя …?”.
Проблемът обаче не идва само от това,че няма достатъчен брой паркоместа. Диагнозата е – лоша култура на движение по пътищата, …да не кажа – пълна липса на такава.

Паркира се на пешеходни пътеки, на автобусни спирки /има места в Силистра, където бях забравила, че спират рейсовете – просто защото от накачулени МПС-та не можеш да видиш съответните обозначения/, на тротоари и кръстовища дори. Има сладури, които са на път да вкарат любимото си возило и във входа на жилищния си блок, да не говорим, че ако имаше опция – тежкотоварен асансьор до IX-ия етаж – сигурно щеше да е кльоцната току пред апартамента / или семейното ложе – хи-хи!/.
На повече, отколкото са пръстите на ръцете ми, се броят и „вървежните” заведения в града, където е повече от престижно да си гарираш бу-то-последен модел.
Май е прав един от нашите съграждани, който в силистренски форум стигна до извода, че ако карахме самолети, всеки ден щеше да има самолетни катастрофи.
Текст и снимка – в-к „Дръстър прес“, заглавието е на редакцията