Късната зима затвори силистренските училища

Всички училища в седемте общини на Крайдунавска Добруджа няма да учат утре, съобщиха от Регионалното управление по образование /РУО/ в Силистра.

Първи още днес кметовете на общините Тутракан и Главиница спряха учебните занятия за 26 и 27 февруари. В община Ситово учениците няма да учат само утре, а в общините Силистра, Дулово, Алфатар и Кайнарджа зимна ваканция ще има утре и в сряда, решиха техните кметове. В областния град забраната обхваща и центровете за личностно развитие, но детските градини ще работят при нормален режим.

В Дуловско детските градини по селата няма да работят до края на седмицата, а в града в тях и яслата ще има дежурни групи.

Причина е влошената метеорологична и на места пътна обстановка след снежната вълна, връхлетяла региона. От РУО заявиха, че ситуацията е динамична и за продължаване на ваканциите решения ще се вземат и утре, и в сряда.

3 thoughts on “Късната зима затвори силистренските училища

 1. Ужас.
  Малко да застудее и спират учебните занятия. През 1954, когато снегът бе два метра , не учихме само един ден. Днес ту грипни ваканции, ту снеговалежни ваканции, ту избори
  , ту патронни празници,ту официялни празници,ту великденски и гергьовденски празници, ту какво ли не. Изчислете и ще видите,че децата са в училище около ,20 дни. Но това не е всичко. Тъй като отопляването в стаите в училище е слабо се преминава на намалени часове-20 минути. От тях даскалът закъснял поне 5 докато си доизпие кафето през междучасието и още 5 докато напише отсъствията и се скара на Иван,че няма домашно и еле- еле му остават дсетина минути да преподава / разбирай да претупа/ новия урок.
  Ето това е днешното училище. Но това не е всичко.
  чака го най-страшното, когато започне ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ.
  Тогава учениците от професионалните училища ще бъдат 1-2 дни в училище и 3-4 в предприятието. Ще изучават теория по професията, роден език, един чежд език, спорт и религия-както е в Германия.
  Не ми вярвайте.
  Тогава потърсете в мрежата “ Дуално обучение“ и ще разберете,че не говоря празни приказки.
  А при това в основните училища вече се учи само до седми клас.
  Казан по точно- училището ще подготвя неграмотни работници. Хора,които можеш да подритваш както ти хрумне. Тук и в чужбина.

  Това не е мръсна пропаганда, а приет закон вече.
  И знаете ли кой е най-ревноснтия защитник на тази система. Знаете ли. Наша силистренка. Гласувахме за нея на парламентарните избори, а тя ни обърна гръб.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  1. Прочетете “ децата са в училище около 120 дни“

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 2. “ в училище около 120 дни“

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.