; „Лайънс клуб” събра наградния фонд за талантливите ученици догодина | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Лайънс клуб” събра наградния фонд за талантливите ученици догодина

4200 лева събра по време на традиционния си благотворителен коледен бал силистренският „Лайънс клуб”. С дарените средства ще бъдат финансирани предстоящите инициативи на клуба – четири годишни награди за талантливи ученици и построяването на спортна площадка за деца, съобщи президентът на клуба Николай Николов. Гост на тържеството бе Иван Байков – втори вицедистрикт управител на Дистрикт 130 – Асоциация на лайънс клубовете в България.

Поздравителни адреси и дарения бяха изпратени от областния управител на Силистра Ивелин Статев, от д-р Мария Димитрова – председател на Общинския съвет, от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и неговия екип. Представители на бизнеса също подкрепиха финансово каузата. В благотворителния бал участва инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет „Устройство на територията”, зам.председателят на Общинския съвет Надежда Бобчева, представители на „Лайънс” клубове от страната, „Ротари клуб” – Силистра.

В празничната програма участваха младите таланти Рада Златева, Емили Джамбазова и Михаил Добрев от Вокална студия „До ре ми” с ръководител Бонка Скорчелиева, децата от Ансамбъл „Добруджа” с хореограф и ръководител Димитър Джамбазов, атрактивните музиканти от „Капитан Брас Бенд” от Пловдив.

Пет бяха лауреатите на „Лайънс клуб” – Силистра за 2017 г. На 29 юни те бяха наградени за високи постижения, творчески принос и утвърждаване на духовните ценности в българското общество.

Ученичката от ПМГ „Св. Климент Охридски” Ирина Куртева получи грамота и 500 лв. за постижения в областта на природоматематическите науки и информационните технологии. Рая и Деница Черневи от Езикова гимназия „Пейо Яворов“ бяха наградени с грамота и 250 лв. за високи резултати в областта на хуманитарните науки – чужди езици /английски и френски/. Клуб „Васил Левски” при ПМГ „Св. Климент Охридски” също получи 250 лв. за дейността си в областта историята и родолюбието.

Пианистката Мила Николова от ЕГ „Пейо Яворов” бе наградена с 500 лв. за творческия си талант. Същата награда получи и Виктор Попов от ЕГ за постижения в областта на спорта.

Следващият благотворителен бал в Силистра ще е на „Ротари клуб” който го организира навръх студентския празник – 8 декември, от 19,00 ч. в ресторант „Дръстър”. Участие в него ще вземат ВИС „Дивите лебеди“, ди-джей Mr Hristov, група гайдари, млади рецитатори от СУ „Никола Вапцаров“ и др.

Коментирайте

Правила за коментиране