Магьосникът Хари Потър посети силистренската библиотека

Силистренските почитатели на „момчето-магьосник, с белег като светкавица”, отпразнуваха петата „Нощ на книгите за Хари Потър”. Тазгодишното издание беше под наслов „Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“ и включваше забавни идеи, „заети” от седемте книги от поредицата. За поредна година библиотекарите от „Детски отдел” Дияна Георгиева и Светла Ангелова предложиха на малките читатели на Регионална библиотека „Партений Павлович” много книжни приключения и забавления.

Малките „магьосници”, „вещици” и „мъгъли” участваха в забавни игри, четения на откъси от любимите книги за Хари Потър и голям магьоснически куиз. Изключителен интерес предизвикаха училищната песен на „Хогуортс”; кръстословицата, в която участниците откриха скритите магически думи и играта за създаване на собствена отвара. Малките мъгъли изредиха съставките, обясниха каква е силата на магията и направиха магьосническо заклинание.

За спомен от събитието всеки от участниците получи сертификат, книгоразделител и почерпка, вдъхновена от най-вкусните магьоснически храни, описани в книгите.