Мажоретките на „Св. Св. Кирил и Методий“ с отлично представяне в международен фестивал

Два бронзови медала спечелиха талантливите момичета на мажоретния състав „Слънчица“ при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Силистра с художествен ръководител Искра Маркова в провелия се в Хасково 14-ти Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Почти 1500 танцьори от 104 колектива от 18 държави три дни се състезаваха в 15 стилови категории и седем възрастови групи за наградите на фестивала.

Момичетата от „Слънчица“ се представиха с два танца в две стилови категории – „Танцови мажоретки“ /атрибут помпон/ и „Шоу мажоретки“ /батон-флаг/. Участието им заслужено бе увенчано с бронзови отличия и много аплодисменти. За тях това бе още една високо оценена изява, в която взеха участие с финансовата подкрепа на община Силистра.

18-членно жури от световнопризнати имена в танцовото изкуство оценяваха талантливите деца и техните ръководители. Фестивалът е част от културния календар на община Хасково и Министерството на културата. Признат от Световната артистична танцова федерация WADF, той е фокусиран върху развитието и популяризирането на танца.