Малките силистренчета се готвят за купите и короните на „Мини Мис и Мини Мистър”

8-годишният Георги Георгиев стана „Мини Мистър” миналата година
8-годишният Георги Георгиев стана „Мини Мистър” миналата година

Конкурсът „Мини Мис и Мини Мистър”, провеждан под патронажа на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, ще се проведе на 14 юли от 18,00 ч. на площад „Свобода”, а при лошо време в салона на Общината.

Фестивалът „Малки Големи Таланти”, както и конкурсът „Мини мис и Мини Мистър” са запазена марка на актрисата – автор и водещ на шоуто Илиана Балийска, които дават възможност за творческа и телевизионна изява на деца от 3 до 12 години. Актрисата Илиана Балийска има много участия като водеща на концерти и забавни програми и вече 18 години е в дублажните екипи на много филми. През 1993 г. като автор и водеща стартира ТВ конкурса „Мис Макси шоу”. От 1998 г. открива и представя талантливите деца на България.

Шоуто за таланти гостува в Силистра за четвърта поредна година. В него могат да участват чаровни, артистични и музикални деца от две възрастови групи – от 3 до 6 години и от 7 до 12 години. Номинираните деца ще имат възможност да участват в телевизионно предаване на конкурса. Записванията за участие са на място един час преди началото на конкурса.

Миналата година в малката възрастова група титлата „Мини мис Есен” спечели 6-годишната Десислава Димитрова. Във втората възрастова група с престижната титла „Мини мис“, златен медал, корона и почетна купа, жури и публика окичиха 9-годишната Александра Михайлова. В същата възрастова група спечели и 8-годишният Георги Георгиев, впечатлил всички с добруджанския си танц.