Малките янбибиянци намериха нови приятели в Районното полицейско управление в Силистра

Деца от четвърта група на детска градина „Ян Бибиян“ заедно с учителките си Радка Кунчева и Екатерина Йорданова гостуваха на служителите от Районното управление в Силистра. Визитата бе в рамките на реализирания от учебното заведение проект „Учител за един ден“, чрез който децата опознават различни професии.

С топли думи и вкусна почерпка в кабинета си ги посрещна началникът на управлението главен инспектор Траян Петров, а инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова на достъпен език ги запозна със спецификата на полицейската професия. В дежурната част гостите наблюдаваха как работи системата за спешни повиквания 112, а експертите от Научно-техническата лаборатория им показаха как се изземват и изследват следи от местопроизшествия.

Любознателните малчугани с интерес разгледаха полицейското оборудване, помощни средства и техника, представени от полицейски инспектор Алтан Мехмед. Под негово ръководство те си припомниха основните правила за лична безопасност на улицата и вкъщи и научиха, че от полицая винаги могат да получат помощ и закрила, ако изпаднат в беда. Най-любопитните се възползваха от възможността да изпробват полицейските бронежилетки, шлемове и пожелаха отново да се срещнат с новите си приятели – полицаите.