Малки китарни виртуози доказаха високата класа на силистренската школа

С един златен и два сребърни медала се завърнаха Михаил Илиев и Николай Кинджаков, възпитаници на изявения преподавател по китара Виктория Цветкова в Китарен клуб „Акустик“ от Четвъртия международен фестивал на китарата, проведен в Плевен.

В най-големия музикален форум за класическия инструмент в България и на Балканите се събраха 250 участника от 24 държави от Европа, Азия и Латинска Америка, разпределени по възрастови групи и вид учебни структури. Част от многочленното международно жури бе и Виктория Цветкова.

С виртуозните си изпълнения Михаил Илиев спечели първо място при най-малките при детските музикални школи и второ място, като възпитаник на музикално училище. Николай Кинджаков се отличи с втора награда в своята възрастова група в категорията на музикалните школи.

След тези успехи Китарен клуб „Акустик“ се готви за фестивала във Варна и международния конкурс за класическа китара в Кюстендил, които са през пролетта. Репетиции стартираха и за второто издание на Фестивала на китарата „Дунавски струни“ в Силистра, който ще е през лятото.