Маргарита Попова: Стратегията за повишаване на доходите е мероприятие с дългосрочна визия

Бившият вицепрезидент Маргарита Попова –зам.председател на Българската стопанска камара смята, че България се нуждае от стратегия за повишаване на доходите и я определи като мероприятие с дългосрочна визия.

„Тя е част от големия план за икономическото възмогване на страната”, каза Попова, която в Тутракан имаше среща с представители на малкия и среден бизнес. По думите на Маргарита Попова разработването на стратегията трябва да стане „заедно, на масата на преговорите”, от работодателските организации, държавата и синдикатите. Тя смята, че е нужно да се обмисли „дали не трябва да преначертаем икономическата карта на страната”.

„Просто трябва да се мисли за това да укрепнем икономически, да можем да произвеждаме повече, по-качествено – само така доходите ще може да нараснат и хората ще бъдат по-удовлетворени”, заяви Попова и подчерта, че трябва да се чуе гласът на хората на бизнеса по места. Маргарита Попова каза, че въпросът за заплащането на добавка за стаж и за придобита професионална квалификация остава отворен и ще се дискутира в Националния съвет за тристранно сътрудничество. ”Това е един мъничък детайл от въпроса за доходите и от големия въпрос за икономическата и социалната политика в държавата”, подчерта Маргарита Попова.

1 thought on “Маргарита Попова: Стратегията за повишаване на доходите е мероприятие с дългосрочна визия

Comments are closed.