Мащабни ремонти стартира ВиК в Силистра

Временни ограничения на движението се въведоха в Силистра във връзка с реконструкцията и доизграждането на ВиК мрежи в Силистра, Айдемир и Калипетрово.

От 8 до 30 работни дни ще са строителните дейности по водопроводни и канализационни клонове.

Първо ще се работи по водопроводи по ул. „Албена“ от Напорен резервоар, по ул. „Д-р Анастас Янков“ от кръстовището с бул. „Велико Търново“, по ул. „Добрич“ от кръстовището с бул. „7-ми Септември“, по ул. „Генерал Колев“ от кръстовището с ул. „Васил Априлов“, по ул. „Емил Доростов“ от кръстовището с ул. „Филип Тотю“, по ул. „Добруджа“ от кръстовището с ул. „Македония“

Канализационната мрежа ще се ремонтира по ул. „Добруджа“ от кръстовището с ул. „Д-р. Петър Вичев“ и по ул. „Симеон Велики“ и ул. „Генерал Скобелев“.

След ремонтите в Силистра, в зависимост от метеорологичните условия ще започне и реконструкцията по пътни отсечки в Айдемир и Калипетрово, заяви директорът на „ВиК“ инж. Васил Боранов.

Настоящите ремонтни дейности са част от голям воден проект, стартирал през лятото на 2019 г. на обща стойност почти 80 милиона лева. Като почти 7 милиона лева е собствения принос на водното дружество.

С тези пари Силистра, Тутракан и селата Айдемир и Калипетрово ще имат нова водопроводна и канализационна мрежа с европейски средства. За тези населени места ще бъде направена и реконструкция на външни довеждащи водопроводи.