МВР-Силистра: Ще има профилактика на сирените, не се паникьосвайте

Профилактика за преминаването на сиренно-оповестителната система в есенно-зимен режим ще се извърши на територията на област Силистра от 11. 09. 2015 година до 20.10. 2015 година, предупреждават от Областната дирекция на МВР в дунавския гра


Профилактика за преминаването на сиренно-оповестителната система в есенно-зимен режим ще се извърши на територията на област Силистра от 11. 09. 2015 година до 20.10. 2015 година, предупреждават от Областната дирекция на МВР в дунавския град.
Оттам поясняват, че през този период са възможни частични задействания на отделни сирени в цялата област Силистра и призовават гражданите на областта да запазят спокойствие, да не изпадат в паника и да не предприемат нищо.

18 thoughts on “МВР-Силистра: Ще има профилактика на сирените, не се паникьосвайте

 1. Ама как от днес??? Днес се навършват 14 години от атентатите на 11.09.2001г. Ако Ал Кайда реши да атакува Palace Tower или сградата на профсъюзите, не дай боже общината чрез въздушна атака с делта/пара планер/дрон или балон с горещ въздух, сирените има да вият, а ние ще си пием кафенцето … Това е несериозно, областната дирекция на МВР, вземете се в ръце! ДАНС/МАНС проучете заплахите, семки и после може да чоплите. С колежките и после може да се задявате, свършете малко работа, направете една оценка на риска, спретнете deep research (ама не в интернет и ако знаете какво е де). Какво е това безотговорно отношение към проблема? България е част от НАТО, а Силистра е териториална единица от територията на членка на пакта! Заплахата не е без основание! Вече имаме и бежанци на територията на града, какви са – що са? Дали не са спящи клетки на ислямска държава? Дали не са тук да набележат цели? Кой ще даде отговор на тези въпроси? МеВеРе-то, тутраканския старши комисар по-сериозно бе, вестници и после може да четете!

  Палец нагоре 7 Палец надолу 5

 2. Смех, не зная колко бежанци има в Силистра, но съм сигурен,че си сериозно уплашен.И имаш право.Там,в твоята махала,по твоята улица, привечер видях да се придвижват през пет-десет минути ту в едната,ту в другата посока три групички млади хора, които стигнат ли до входа на жилището ти, се спират и се заглеждат към прозореца ти. Във всяка от групите имаше човек с въже с кука в единия край. Явно нещо обмислят.
  Препоръчвам ти да загасяш рано светлината в стаята си и да заставаш зад пердето на прозореца,за да можеш да наблюдаваш какво става долу. Ако пък толкова много ти се чете книга или вестник препоръчвам ти да сториш това в заудя. Ако случайно заспиш на клекалото и в сънно състояние чуеш шум,не се плаши.. Вероятно шумът ще е от придвижване на хлебарки.
  Смех,ти не си обикновен човек.Ти си от ония,важните ,личности в Силистра и добре е да вземеш сериозни предпазни мерки. Дегизирвай се,движи се с охрана,въоръжи се,купи си брониран автомобил и бронежилетка. Носи каска, а под крачолите на панталоните си предпазни надкракници /вече се продават/.Не е лошо да си купиш и от новите модели противогази. Те са сгъваеми и могат да се съберат в задния джоб на панталона ти.
  Сменяй в последния момент малшрута,по който се придвижваш.Това казвай на бодигардовете си в движение. И на тях не може човек да има доверие.
  Ако желаеш,мога понякога да ти правя безвъзмездно услуга с моето превозно средство. То е по-сигурно и от танк…
  Ти си добро момче,познавам те отдавна. Правили сме си услуги. И павече дори.Имаме близка ценностна ориентация.Готов съм да ти помогна в беда. Сигурен съм,че имаш номера на телефона ми.Аз имам твоя.
  Стига за тая вечер.
  Върви да четеш онова произведение на Толстой/Лев Николаевич/, за да се убедиш,че Каренина е наистина добре направен литературен образ. Зная,че не си чел това произведение, а си се явявал на изпит по руска класическа литература.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 5

  1. с всеки изминал ден….. се убеждавам колко много…. клинични случай има в нета….
   😉
   …. „някой“ се загрижил за личната сигурност на СМЕХ….. СМЕХ си има двойник.. тук… пише ти в момента…. под псевдоним незнайко…. и в реалния живот СМЕХ също си има двойник…. така че всякакви опити…. за покушения над СМЕХ са безмисленни…. и ако са поръчали някого…. няма спасение…..и последното нещо което си мислиш…. че ще те спаси…. е лична охрана….. или технически средства….. сърфирай си жив и здрав….. и не забравяй….. „биг брадър те наблюдава“ … а и че „совите не са това което са“ ….

   Палец нагоре 3 Палец надолу 2

   1. Отдавна разбрахме,че Смех и незнайко са едно лице.Не става въпрос за двойници, а за един и същи човек.

    Палец нагоре 3 Палец надолу 1

   2. По-далеч,бе пръч. Размириса отново. Нали е почти есен, завоня като в кошара.Иди да се готвиш за кметските си изяви. И депутат ще станеш…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 1

  2. Така е дон Балон, така е! Опасността дебне от всякъде, а спасение чакаме от … ДАНС! А те горките са толкова заети, че чак сами не знаят какво правят …

   Тайните служби на САЩ, Русия и България се събрали на конференция на тема “Къде е най-секретно”. Става снажен офицер от ФБР и казва:
   – При нас всичко е много тайно, съседният отдел не знае какво правим ние.
   Следва млад и напорист руснак от КГБ:
   – Това е нищо, колегата на съседното бюро не знае аз с какво се занимавам.
   Идва ред на нашия представител от ДАНС, който с гордост заявява:
   – При нас е най-секретно – аз самият не знам какво правя!

   Относно това кой да вървя да чета, бих отговорил със следната история:

   Отива селянин при Лев Толстой и го пита:
   – Кажи ми, батюшка, защо параходът е на пара и банята е на пара. Параходът върви, а банята – не, а?
   Замислил се графът.
   – Разбираш ли, братле… Как да ти обясня?… Върви на майната си…

   Палец нагоре 5 Палец надолу 1

   1. Признай си,Смех. Ти и пред мен си споделял,че не си чел това произведение на Толстой.Гледал си само филма,изработен по него. Защо сега се извърташ.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 2

    1. Аха и кога точно е било това, че не помня? Дай линк към мое мнение тук в Паралел44, че нещо аз не намирам …

     Прав си Незнайко, явно клиничните случаи се увеличават, а уви няма и кой да ги лекува … 🙁

     Палец нагоре 1 Палец надолу 1

    2. Много си стар,бе Смех.Косата ти отдавна побеляла. Шкембенцето ти леко заобленичко.В очите ти няма окън. От теб не останало нищо. Може би само оная злъч,която носиш в себе си още от юношеските си години. Нима не се е изляла още…

     Палец нагоре 0 Палец надолу 1

 3. А Венци Маринов още ли се помотава в обл.администрация?
  (мъжката секретарка на областния управител)

  Палец нагоре 8 Палец надолу 3

 4. Този „Смех,““ много учило, много знай,много плюй. Ашколсун! Някой си казва, че и за плюенето се плаща, ама кой знае с какво?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

  1. Ами знае Смех, понеже всяка сутрин като спре на червен светофар на кръстовището до полицията и ги вижда как първо си купуват вестника от будката и след това се запътват към сградата. Не вярвам, да ползват вестниците за тоалетна хартия, те полицайчетата скръндзави хора, а една ролка тоалетна хартия е по – евтина от всеки ежедневник! Да си правят вятър в жегите не вярвам, тогава какво остава?
   Също ги вижда как излизат с пакетчета семки от магазина на Стоилчо до банята. Те не се и крият де. Как се задяват с колежките на Red Cafe и т.н.

   Гледа ги Смех и се чуди – абе тия кога и какво работят, че и заплати вземат … Смех е културен човек, не плюе и не си хвърля фасовете по улиците и тротоарите, което полицаите уви често правят. Те там е и една от съществените разлики между тях и Смех. Че Смех е учил – учил е, колко знае оставя другите да преценят, а много отдавна никой не плаща на Смех – той е достатъчно способен сам да си изкарва парите.

   Та такива работи скъпа горска фейо. Остани си със здраве и утре да наглеждаш елфите и да ги държиш по изкъсо, че гледам много са се разгонили напоследък! 😉

   Палец нагоре 4 Палец надолу 2

   1. Смех ли си.Плач ли си. Май си куркой, а мислиш,че си паун. И нали си наивен ,не долавяш,че те пързалят.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 3

    1. Аха, добре, че беше ти Роска да ме светнеш! Какво ли щях да правя без теб … 🙂

     Палец нагоре 2 Палец надолу 1

  2. Браво, фея. Имаш чувство за хумор. Хитруша си. Напред,моме.Брави-и-и-и!..

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. О-о-о,господин понтифекс влики, нима допускате, че се съмняваме във Вашето верую “ Et omnia ad maiorem Dei gloriam ! „/И всичко в името на господне/.
  А любимия Ви незнайко изпратете в партийния си пенитенциарий . Има защо. Той е Юда. Предаде Ви… Мислех,че знаете,че в курията Ви има курия и незнайко е в нея.
  И все пак кажете само на мен по колко текела или мини Ви дават. Защото ония Вашите,,които са Ви цанили искат: „Non in verbis sed im rebus est !“/ Не приказки, а дела/. А Вие сте толкова изпълнителен,че кесията Ви навярно пращи.
  А сега Смех / незнайко/ си дремнете,че утре рано ще ствате. Трябва да застанете на пост.
  Останете си със здраве и утре да изкъпите незнайко,че гледам ушите му кирясали, а сопола му минал под долната му устна.
  Апропо. Кого каните да забавлява силистренци на предизборните панаирджилъци. Смех,нездайко ще става кмет, а ти за областен управител или депутат се готвиш. Недей бе,брат.
  Зная те като добро момче, Накъде си тръгнал. Нали веднъж сърба попарата. Стига толкова…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 2

  1. О-о-о,господин понтифекс велики, нима допускате, че се съмняваме във Вашето верую “ Et omnia ad maiorem Dei gloriam ! „/И всичко в името господне/.
   А любимия Ви незнайко изпратете в партийния си пенитенциарий . Има защо. Той е Юда. Предаде Ви… Мислех,че знаете,че в курията Ви има курия и незнайко е в нея.
   И все пак кажете само на мен по колко текела или мини Ви дават. Защото ония Вашите,които са Ви цанили искат: „Non in verbis sed im rebus est !“/ Не приказки, а дела/. А Вие сте толкова изпълнителен,че кесията Ви навярно пращи.
   А сега Смех / незнайко/ си дремнете,че утре рано ще ставате. Трябва да застанете на пост.
   Останете си със здраве и утре да изкъпите незнайко,че гледам ушите му кирясали, а сопола му минал под долната му устна.
   Апропо. Кого каните да забавлява силистренци на предизборните си панаирджилъци. Смех,нездайко ще става кмет, а ти за областен управител или депутат се готвиш. Недей бе,брат.
   Зная те като добро момче, Накъде си тръгнал. Нали веднъж сърба попарата. Стига толкова…

   Палец нагоре 1 Палец надолу 2

  2. Ще ти отговоря с две думи дон Балон, белким ме разбереш, чунким схванеш, санким разумееш най-накрая: „Sancta Simplicitas!“. 🙂

   Палец нагоре 0 Палец надолу 2

Comments are closed.