Международната регата ТИД финишира утре в Силистра

Международната гребна регата ТИД ще финишира на 29 август, съ

Международната гребна регата ТИД ще финишира на 29 август, събота, в Силистра, информираха от силистренското туристическо дружество „Дочо Михайлов“… Оттам припомниха, че тазгодишното й издание е 54-то поред.
До Силистра по Дунав се очаква да достигнат лодките на близо 180 водни туристи, от които 70 са се включили от различни места в речния поход. „В общата група са 130 българи и 50 германци, австрийци, холандци, финландци, швейцарци и сърби“, допълниха от дружество „Дочо Михайлов“. Предвижда се 30 от водните туристи да продължат до делтата на река Дунав. Общата дължина на маршрута от германския град Инголщад, откъдето ТИД стартира, до Силистра е 2 700 км.
По традиция тази вечер с три вида чорби и фолклорна програма водните туристи ще бъдат посрещнати в с. Ветрен от тамошния кмет Неделчо Кискинов в специално подготвения за целта бивак. Програмата предвижда в Силистра, след финала, туристите да бъдат поздравени от зам.-кметицата Светлана Боева, а по време на общата вечеря ще стане и символичното предаване на домакинството за следващата регата през 2010 година.