Механото първо в национално състезание, изпраща ученик на европейско в Полша  

Първо място в комплексното класиране в националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“ спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“. Отборът в състав Ерен Осман, Мирослав Искрев, Джем Дервиш и Теннур Дауд, водени от преподавателите си инж. Георги Стоянов и инж. Пламен Петров се представи отлично в конкуренция на други 6 отбора от страната, победители в регионалните кръгове от състезанието.

Състезанието се проведе в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София, а организатори бяха дирекция „Професионално образование и обучение“ в Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД.

В жестока конкуренция Теннур Дауд спечели индивидуалното класиране надпреварата „Най-добър млад водач на МПС“, а съотборникът му Ерен Осман зае третото място в „Най-добър млад автомонтьор“. В индивидуалната надкласация Ерен се класира втори, което му даде право за участие в международния кръг на състезанието. Той ще се проведе в края на май в Полша с участници от цяла Европа.

В отборното класиране силистренци спечелиха първото място в дисциплината „Най-добър млад водач на МПС“ и станаха трети в „Най-добър млад автомонтьор“. Двете челни места донесоха на „комаровци“ и първото място в отборното комплексно класиране и самочувствието на национални първенци.

Целта на състезанието бе да се осигури възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила. Така да изявят формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества – комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, адекватни реакции при управлението на МПС и др.