Миро отива на "Евровизия" с "Ангел си ти"

Миро ще представи страната ни на „Евровизия“ в Осло с песента „Ангел си ти

Миро ще представи страната ни на „Евровизия“ в Осло с песента „Ангел си ти“. Тя беше избрана измежду други четири, написани специално за него и предстоящото му участие в международния конкурс. Зрителите… на БНТ1 я класираха на първо място с 48,05% от техните гласове, събрани чрез sms-и и телефонни обаждания. На второ място с 27,42% остана „Twist&Tango“,
Както е известно, тази година регламентът на българското издание на конкурса за „Евровизия“ беше променен, заради невероятните скандали през миналата година с нашия представител Красимир Аврамов. Според новите правила едни от най-авторитетните ни музиканти и медии, първо избраха изпълнителя, който да изпратим в Осло, а едва след това беше определена песента, с която той да се включи в състезанието там. Гилдията застана твърдо зад Миро и беше единодушна в мнението си, че той е абсолютен професионалист.
„Ангел си ти“ е композирана от самия Миро и беше сочена за победител в българското издание на „Евровизия“ от редица музикални специалисти. Припомняме, че в другите три песни на Миро – “Eagle”, “Twist and tango” и „Остани”, беквокалистска беше талантливата силистренка Ели Раданова.
Досега България е участвала в „Евровизия“ пет пъти. Най-големият ни успех е от 2007 г., когато песента „Вода“ на Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи се класира на пето място. Най-лошият резултат принадлежи на Красимир Аврамов, който миналата година остана на 16-то място от възможни 18. На „Евровизия“ са ни представяли още несъществуващата вече група Каффе (2005 г.), Мариана Попова (2006 г.) и Deep Zone и Балтазар (2008 г.). 39 държави ще участват в „Евровизия“ 2010. 25 от тях ще отидат на финала на престижния конкурс, който е на 29 май.