Митрополит Амвросий благослови втория мандат на кмета д-р Юлиян Найденов

Kmet vladika (1)Доростолският митрополит Амвросий лично поздрави кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов по повод избирането му за втори мандат и му подари луксозен диптих с изображенията на Света Богородица и Иисус Христос.

Владиката изрази своята радост, че отново се среща с него и сподели, че в първия мандат е избран, защото му е гласуван кредит на доверие, съобщи пресцентърът на общината. На местни избори 2015 г. гражданите са направили своя избор спрямо постигнатите резултати и положителните промени в града, смята митрополит Амвросий.

„Д-р Найденов, имате благословията на Доростолската епархия. Избрани сме, за да служим на гражданите, да работим в интерес на тяхното благосъстояние и съм убеден, че ще продължим да си сътрудничим – светската и духовна власти“, каза още митрополитът по време на визитата си.

На срещата присъстваха още протосингелът на Доростолска епархия отец Добри Чаков, зам.-кметът Денка Михайлова, секретарят на владиката йеромонах Емилиян и членът на Църковното настоятелство Цветана Цанова.

2 thoughts on “Митрополит Амвросий благослови втория мандат на кмета д-р Юлиян Найденов

 1. Тоя митрополит да вземе да благослови миряните ,че кмета каквито лайна остави след водния цикъл.Цяла зима ще ги ядем.Журналистите добре са ви нахранили по изборите. За всички простотии пишете само воден цикъл не споменавате.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 2

 2. Какво стана с моста при Силистра – има ли депутати от областта в Народното събрание? Какво правят по въпроса двамата народни представители от управляващата партия ГЕРБ – Милена Дамянова и Алтимир Адамов?

  Ето какво е казал техният съпартиец Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в сегашното правителство:

  Строителството на трети мост над река Дунав между България и Румъния няма осигурено финансиране. Това става ясно от отговор на транспортния министър Ивайло Московски до български депутати, предаде БГНЕС.

  И България, и Румъния вече са стартирали подготвителни процедури за изграждането на мост между Никипол – Турну Мъгуреле. До юни месец 2015 година ще се набират проектни предложения за изграждането на моста.

  На 5 май 2015 г. в Букурещ работна група между български и румънски експерти са се договорили двете страни да подготвят обща апликационна форма, с която да се кандидатства за финансиране на предпроектното проучване за изграждане на мост между Никопол и Турну Мъгуреле. Средствата могат да дойдат по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, откъдето има възможност да се отпуснат до 1,5 млн. евро.

  „Впоследствие, за същинското строителство, с индикативна стойност около 208 млн. евро, ще бъдат търсени подходящи източници на финансиране“, допълва Московски. Алтернативните източници на финансиране най-вероятно ще са средства от държавните бюджети на двете страни или от заем от международна банкова институция. Малко вероятно е третият мост над Дунав да се строи с европейско финансиране.

  От писмения отговор на транспортния министър става ясно още, че намерението на България и Румъния за изграждането и на четвърти мост по Дунав, който да свързва Силистра и Кълъраш, засега остава единствено на хартия.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

Comments are closed.