Младите каратеки на „Шото-Витяз” чакат повиквателни за Балканско първенство

Shoto AlbenaС 5 медала – 3 сребърни и 2 бронзови, се завърна отборът на Карате клуб „Шото-Витяз” от проведеното в събота в курорта Албена Държавно първенство. В спортния форум за втора поредна година бяха излъчени националните шампиони на България по карате за състезатели до 14-годишна възраст. Участие взеха 180 деца от 23 клуба от страната.

Карате клуб „Шото-Витяз„ бе представен от 8 участника – 5 от клуба в Силистра и 3 участника от клуба в Дулово. Състезателите бяха избрани от треньорите Теодор Тодоров и Валери Великов след показаните резултати от участията в четирите поредни турнира през месец март. Класиралите се в Държавното първенство могат да бъдат сред избраните за участие в Балканското първенство през май в Сърбия. От общо осем участника пет от децата се класираха на призови места. Сребърни медалисти в дисциплината кумите станаха Атакан Тансер от Дулово, Емилиян Друмев и Виктор Стилянов от Силистра. Бронзови медалисти са Максим Калоянов от Дулово и Гергана Енчева от Силистра.

Организацията на турнира бе на много високо професионално ниво. Участниците в първенството и треньорите изказват благодарност на любезните домакини от клуб „Самурай” от Добрич. Треньорите на двата клуба поздравяват всички участници за достойното представяне и пожелават на победителите успех на предстоящото Балканско първенство.