Млади земеделци си „спечелиха” в томбола гимнастика Йордан Йовчев

Българската спортна звезда – гимнастикът Йордан Йовчев, бе на посещение в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Вапцаров” в село Средище. Носителят на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства посети кайнарджанското село в качеството му на рекламно лице на една от големите застрахователни компании в България.

Повод бе спечелената от учебното заведение томбола в играта на застрахователя „Докосни звезда”, провеждана за трета поредна година. Земеделската гимназия бе единствената измежду почти 1600 училища в страната, удостоена с честта да се докосне до спортното българско величие. Всяка година със собствени средства гимназията застрахова около 230 ученика със застраховката „Злополука за учащи” и почти 40 служители, заяви директорът й Камен Неделчев. Училището е с 50-годишна история и е дало на добруджанското земеделие над 4000 специалисти.

Пред събралите се ученици Йордан Йовчев разказа за спортния си път от детството до олимпийските медали и отговори на много въпроси. Спортът не е само усмивки и медали, подчерта гимнастикът, а и много тренировки и лишения. Често пъти човек се сблъсква с разочарования и несправедливости, но не трябва да се отказва, а с воля и надежда да продължава напред за достигане на мечтите си, независимо от коя сфера на живота са те, заяви пред учениците българският гимнастик.

Той бе награден с музикална програма и безброй снимки за спомен от младите земеделци.