Млади строители садиха фиданки в чест на юбилея на училището си

33 млади дръвчета от видовете чер бор и дъб засадиха в землището на село Искра ученици на Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ в Силистра. Водени от преподавателите си Николай Тодоров и Доньо Димитров двадесетината млади строители с ентусиазъм изпълниха предвидените технологични дейности, професионално напътствани от зам.-директора на Държавното горско стопанство в Силистра Велико Петков.

Повод за благородното събитие бе предстоящият 60-годишен юбилей от създаването на Строителната гимназия. Залесяването съвпадна със Седмицата на гората в началото на месеца, поради което силистренското Горско стопанство дари залесителния материал и подготви терена край Искра.

Проявите по повод юбилея на гимназията продължават, като предстоят спортни турнири по футбол и волейбол, чийто домакин ще е училището. На 7 май в Дунавския парк бъдещите строители отново ще засадят паметни дръвчета, а на 10 май в салона на бившия театър ще е празничният концерт с участието на силистренски фолклорни и танцови състави.