Млад „джигит” с джип изтърбуши офис сграда в Силистра

Полицията изяснява пътен инцидент, станал в понеделник в 16,45 ч. на кръстовището между улиците „Митко Палаузов” и „Бенковска” в Тутракан, съобщи пресцентърът на полицията. Според първоначалните данни, 17-годишен младеж се ударил с мотопеда си „Ямаха” в лек автомобил „Фолксваген”, нанасяйки му материални щети. Момчето, което при падането получило фрактура на лицеви кости, е настанено в местната болница. Полицията изяснява причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

За щастие, без пострадали се разминало друго автопроизшествие, станало също в понеделник в 22,35 ч. по ул. „Симеон Велики” в Силистра. 23-годишният М.Б бил зад волана на джип „Хюндай”, но загубил управлението и се ударил във витрината на административна сграда, причинявайки й материални щети. Алкохолната проба на водача била отрицателна. Съставен му е акт. Според свидетели на инцидента в същото време по улицата имало минувачи, отървали се по чудо от наранявания.

Котка са спасили силистренските огнеборци в първия ден на седмицата. Животното се покатерило върху покрива на къща в Силистра и след като не могло да слезе започнало да „вика” за помощ. Бдителни граждани повикали спасителите, които го свалили с помощта на автомеханична стълба.