МОЛ-ът в центъра на Силистра – най-красив, постна пица за финансистите на общината

Тър

Търговският комплекс „МОЛ“ в центъра на Силистра спечели специалната годишна награда за най-красива и ефектна коледно-новогодишна украса. Подгласници в традиционно организирания от общината конкурс станаха… търговски обекти и фирми, културни и образователни институции и частни домове.  Общо 14 награди бяха наградите, раздадени на специална церемония в кметството от организаторите на конкурса. Комисията, която определи победителя в 5-я поред оригинален конкурс, участваха художниците Йордан Колев и Димитър Златев, и главният експерт в общинската дирекция „Хуманитарни дейности” Николинка Николова.

Търговският комплекс "МОЛ" в центъра на Силистра заслужено спечели голямата награда на община Силистра
Търговският комплекс "МОЛ" в центъра на Силистра заслужено спечели голямата награда на община Силистра

Търговски комплекс „Хумбата”, магазините „Джани” и „Златна линия”, фирма „Поларис-8” и Регионалното депо за отпадъци, Регионалната библиотека и детски градини са впечатлили журито с оригиналните си украси. „Основен фактор при определянето на победителите беше моментът на надграждане, на появата на нови елементи и подобряване на художествената концепция на украсите спрямо миналата и предишни години на обектите“, обясниха членовете на комисията. Те допълниха, че тези,  които са предпочели да си останат със старата украса, просто не са били номинирани.
Специални награди получиха и коледни-новогодишните украси на домовете в Силистра.

На снимката /отляво надясно/ - художниците Димитър Златев и Йордан Колев, директорът на отдел „Култура” в общината Виолета Балева и зам. кметът Нели Стоилова
На снимката /отляво надясно/ - художниците Димитър Златев и Йордан Колев, директорът на отдел „Култура” в общината Виолета Балева и зам. кметът Нели Стоилова

Апартаментът на силистренеца Хазарос Агопян, въпреки че се намира на седмия етаж, отдалеч привлича погледите на минувачите с богатия подбор на коледни елементи, обясни председателят на журито Йордан Колев. Любопитното в случая е, че тази година сред номинираните бе и кабинет в самата община – стая №410, в която работят специалистите от сектор „Бюджет” на финансовата дирекция в кметството. В тон с кризисното време и вземайки пример от главния финансист на републиката Симеон Дянков, зам. кметът Нели Стоилова награди колегите си с постна пица. Тя им пожела догодина да успеят да отпуснат средства за опресняване на общинската коледна украса в центъра на града, която тази година смая всички силистренци със стила и фантазията си.

Наградата за служителите от сектор „Бюджет” в общината - добилата популярност постна пица, заради ефектно украсената стая, в която работят.
Наградата за служителите от сектор „Бюджет” в общината - добилата популярност постна пица, заради ефектно украсената стая, в която работят.

Общото впечатление и оценка от видяното тази година е, че желанието е все по-голямо, а от там идва и разнообразието на идеи. Желанието на организаторите е било да накарат всеки силистренец, предвид възможностите си, да украси своя дом, фирма или магазин. Защото, ако вложим малко красота в ежедневието си, ако запалим по една лампичка на прозореца си, Силистра ще грейне и празничният дух ще превземе сърцата ни, подчертаха организаторите на конкурса.

6 thoughts on “МОЛ-ът в центъра на Силистра – най-красив, постна пица за финансистите на общината

 1. освен пицата получиха и 13 заплата

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. с лични пари ли украсиха или на гърба на данъкоплатеца

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2010 на всички приятели от нета!Бъдете живи, здрави,весели,щастливи и непримерими към недъзите на обществото,към тези които отнеха правото ни да водим хубав и смислен живот,тези които ни предложиха порочен начин на ..живот-управляващите!Нека през тази година бъдем по задружни в отстояване на правото си да бъдем горди европейци,а не слуги на партийно-парламентаната олигархия/разбирай мафия/Нека бъдем една истинска опозиция,която с законови средства ще промени сегашният обществен строй,пропит от корупция,грабежи и фалш и то безнаказано!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. отговор на хххх и анонимен;и заплатите и украсите и всички измислени разходи са от данакоплатците,вие преценете нормално ли е да се правят такива разходи при дефицит на общината на този етап 8мл.лв.Затова ще вземаме софийския боклук

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не са виновни овластените от нас управляващи Общината, чрез местните избори, а Ние, че не правим нищо да ги контролираме ефективно след това.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Да е мирна и благодатна 2010г! Ние сме си виновни за всичко което става в Силистра и България.Моделът на управление е такъв-партийно-парламентарен,трудно може в такъв диктатурен стил на управление да оказваш ефективен контрол.След 20годишно търпение и огорчения ,плод на унищожителното“ управление“на некадърници от целия политически спектър ,довели ни…до поредна катастрофа,да се събудим да видим и съзрем каква пропаст е създадена м/у упраляващи и народа.На дневен ред стои въпросът, как да се организираме и бъдем единни да покажем ,че този път сме осъзнали необходимоста от промяна,като загърбим това което ни разделя и се обединим да отстраним със законови средства тези, които разсипаха страната ,изгониха децата ни,а нас обрекоха на мизерия-това са управляващите.Не се страхувайте, предлагайте,споделяйте как да направим така ,че в животът ни да има по-вече радост и…гордост че сме българи.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.