Момичета-борци тръшкаха съпернички в държавно първенство

Младите спортни таланти на Спортния клуб по единоборства „Багаин“ и ученички в Спортното училище „Дръстър“ Емануела Деспова и Йоанна Великова се завърнаха с бронзови медали от Държавното лично първенство по свободна борба, провело се в Горна Оряховица. Съотборничката им Гергана Златева се класира на пето място.

„Емануела се състезава в „многолюдна“ категория с 18 участнички и започна състезанието с три победи в туш, за да стигне до бронза, а Йоанна имаше малшанса да се срещне още в първия кръг с шампионката, с която бе равностойна, но загуби трудно, също обаче спечели медал“, заяви президентът на „Багаин“ Неделчо Цвятков.

Двете млади състезателки намериха място в топдесятката на родното училище за 2017 г., като Йоанна Великова бе втора, а Еманоела Деспова осма.

Междувременно в София се проведе държавен личен шампионат за кадети с участието на двама силистренци – осмокласници, водени от Цветан Цвятков. Единият от тях – Стоян Радославов се представя по-добре, тъй като постига две победи, а в третата среща губи едва след спорно хвърляне.

Както е известно, в Силистра и в Спортно училище „Дръстър“ се практикуват 4 вида единоборства. Едно от тях – джудото, през тази година отбелязва 45 години от началото си като организиран спорт на клубна основа. Навършват се и 25 години от основаването на СКЕ „Багаин“. На тези и други годишнини са посветени събития, планирани за септември.

1 thought on “Момичета-борци тръшкаха съпернички в държавно първенство

 1. Брей,кои е този дядо до тия деца. Не е ли директора на училището. Те директорите все се курдисват за снимка до децата.А кой им е треньора.
  боже,боже все за такива постижения пишем,с такива се хвалим. А къде са резултатите от обучнието в другите училища.
  Къде ли?
  Нали сме на предпоследно място в страната по успех.
  Д живеят борците и джудистите.
  Там поне има/ в това училище/ “ Рани-бори. “ Спомняте си,нали.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 1

Comments are closed.