Момче се удави край „Чаир махала“

16-годишно момче се удави снощи към 20,00 ч. край лодкостоянката „Чаир махала“ в Силистра. Според неофициална информация Боян Маринов, ученик в Професионалната гимназия по лека промишленост „Пенчо Славейков“ в Силистра, заедно с приятел и две момичета решили да се къпят край рибарското селище, но подводни течения, които се появяват в акваторията при високите води на Дунав го повлекли.

Свидетели от близкото заведение чули виковете на децата, че приятелят им потъва, обадили се на спешния телефон, но вече било късно. На мястото на инцидента пристигнаха линейка, автомобили на полицията и на пожарната, но следи от детето нямаше. Катерът на Гранична полиция обикаляше реката с надеждата, че тялото може би ще изплува някъде, а граничари с термовизионни камери проверяваха водите.

Майката и сестрата на момчето, както и близки роднини, приятели и съученици също пристигнаха на брега на Дунав. Само преди двадесетина дни на същото място майка скочи в самоубийствено решение с двете си деца, едно от които успя да се спаси.