Мъж загина от пожар в село Главан

Glavan67-годишен мъж е починал при пожар в дома си в село Главан тази нощ, съобщи пресцентърът на полицията. Сигнала за произшествието подали съседи около 1,30 ч. При потушаването на огъня огнеборците открили в една от стаите трупа на мъжа.

По първоначални данни се предполага, че смъртта му е настъпила вследствие на задушаване. Пожарът е унищожил около 80 кв. м покрив, покъщнина и животни. Дежурна оперативна група на РУ-Силистра е посетила местопроизшествието, като днес предстои повторен оглед за изясняване на причините за пожара. Образувано е досъдебно производство.

Вчера цял ден огнеборците са гасили пожари н областта.

Късо съединение довело до пожар в магазин за хранителни стоки в Тутракан вчера в 15,20 ч. Изгорели 6 електроуреда, бензинопил, врати и прозорци, преди огнеборци от местната противопожарна служба да потушат огъня.

В Силистра небрежен стопанин сам причинил пожар на терасата на апартамента си. Произшествието станало около 17,30 ч. вчера. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра предотвратили опожаряването на жилището. Изгорели килим, 2 стола и врата. Пак в Силистра забравен котлон вдигнал на крак пожарникарите вчера в 8,45 часа. Произшествието, което станало в апартамент в града, се разминало без материални щети.

Без загуби се разминал и пожар в къща в Тутракан вчера по обед. Огънят пламнал поради неизправност на вентил на газова бутилка. Местни огнеборци се справили с произшествието, преди да се стигне до материални щети.

Горски масив е спасен от опожаряване вчера край село Правда. В близост горели сухи треви и храсти, но дуловски огнеборци загасили пожара, пресичайки пътя му към гората.