Наближава крайният срок за данъчните декларации на физическите лица, напомнят от НАП

ри пъти е нараснал приемът на декларации на физически лица в НАП – Силистра през първите десет дни на април, съобщават оттам.

Три пъти е нараснал приемът на декларации на физически лица в НАП – Силистра през първите десет дни на април, съобщават оттам. .. От началото на месеца до 10-о число са подадени 790 бр. годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица през 2008 г. Общият брой на приетите декларации от януари досега е 3327. В 426 от тях е посочен данък за възстановяване. По интернет декларации са подали 47 клиенти на НАП – Силистра.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации през 2009 г. е 30 април 2009 г, припомниха още от данъчната служба. Формулярите могат да се пратят и по интернет, с електронен подпис, чрез пощата с обратна разписка, в определени пощенски станции, където служител от „Български пощи” ще ви издаде входящ номер или на място в офис на НАП.  Също така данъкът върху доходите по годишната данъчна декларация може да се плати по Интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП не по-късно от 30 април 2009 г, уточниха от силистренската данъчна дирекция. При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, входящият номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането,  пидчертаха още от НАП-Силистра.