Наградиха победителите в конкурса «За животните с любов»

Konkurs Radev nagradi

В Регионалната библиотека „Партений Павлович” се състоя награждаването на победителите в областния конкурс за детски рисунки „За животните с любов”, организиран от библиотеката и евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

Професионално жури от художници – Йордан Колев, директор на Художествената галерия и Димитър Кулев, председател на Групата на СБХ в Силистра, селектираха над 130 творби, изпратени за конкурса и класираха творбите на малките художници. Наградите на Емил Радев бяха връчени от сътрудника му в Силистра Елица Тодорова, а наградите на библиотеката – от директора й Даниела Недялкова.

Пред гостите бяха представени презентации на енциклопедии, книги и филми за животинския свят от фондовете на библиотеката и на любопитни и интересни факти за красивия и интересен свят на животните. След това децата написаха своите цветни послания към животните. В края на тържеството бе разрязана голяма торта с любимите герои Мечо Пух, Прасчо и Йори, подарък за децата от председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова.

Силистренци и гостите на града могат да разгледат рисунките на победителите в конкурса, представени в изложба, експонирана във фоайето на библиотеката.

      Паралелно с конкурса за рисунка за най-малките малките протече и конкурсът е за есе под наслова „Ако животните можеха да говорят” за средношколците от 11 и 12 клас, както и студентите, родени или учещи в област Силистра.

Авторите на най-добрите творби ще бъдат наградени с грамоти и с посещение на Европейския парламент в Брюксел, като датата за това допълнително се уточнява, съобщиха от информационния център на Емил Радев в Силистра.