Над три пъти съкратиха тиража на Силистренската енциклопедия

„Енциклопедия – Силистренска област“ започна да излиза от печат в първи тираж от 300 броя, при обявен първоначално – 1000 книги. Книгата ще бъде представена на 27 ноември от 13,00 ч., в зала 13 на Художествената галерия.

Трудът по събирането на информацията започна през 2015 г. Енциклопедията и дейностите по нейната реализация са под егидата на евродепутата Емил Радев. Председател на Инициативния комитет по написването й и спомоществовател на идеята е бизнесменът и областен координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров. С дейностите по събирането на информацията за енциклопедията се ангажираха областните управители – бившият Стоян Бонев и настоящият Ивелин Статев, професорите Димитър Игнатовски, Ивайло Петров и Георги Атанасов, доцентите Милен Куманов и Румен Липчев, кметове на седемте общини от областта, както и представители от Регионалната библиотека, местни музеи и институции.

„Енциклопедия – Силистренска област“ е факт и нейното представяне ще предизвика особен интерес не само в научните среди, но и сред учащите и хората с историческа памет, са убедени съставителите.

Любопитен факт е, че с датата 27 ноември са свързани две големи исторически събития в България. През 1919 г. министър-председателят на България Александър Стамболийски подписва унизителния Ньойски договор. Преди 55 години на тази дата е съставено ново правителство на Народна република България, начело с първия секретар на ЦК на БКП Тодор Живков.

1 thought on “Над три пъти съкратиха тиража на Силистренската енциклопедия

  1. И корицата заема пъво място в конкурса за най-грозна корца за 2017, 2018 и 2019 година… На word ли я правихте уважаеми издатели? Според мен четвъртокласник в „Отец Паисий“ ще направи нещо по красиво. Снимки на криво, тъмни елементарен шрифт, къде останаха обещанията за естетично издържано и луксозно издание? Дори и при огранчени бюджети можеше да се намери едтетично издържано решение. Общинари няма ли да ви срам да подарявате това нещо на гостите си? Дано и съдържанието да не е отбиване на номер, като корицата.

    Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.