Над 10 милиона лева имат да дават на държавата 3 фирми от Силистренско

10,2 милиона лева имат да дават на държавата само 3 фирми от в Силистра, информираха днес от пресслужбата на местната НАП.

10,2 милиона лева имат да дават на държавата само 3 фирми от Силистренско, информираха днес от пресслужбата на местната НАП. .. Сумите са натрупани от просрочени данъци и осигуровки, включително и наказателни лихви върху тях, допълниха оттам. „Общо 231 са фирмите и едноличните търговци от областта с неплатени данъци и осигуровки над 5000 лв., като общата дължима сума е 46,165 млн. лв.“, поясниха още от данъчната пресслужба. 158 от длъжниците нямали имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки, техните дългове към бюджета възлизали на 33,3 млн. лв.
„Най-големият длъжник на НАП – Силистра е фирма „Агроника” ЕООД, гр. Тутракан, със задължение в размер на 4,7 млн. лв“, обявиха от силистренската данъчна администрация.  С милион по-малко дължала „Стан-2001” ЕООД, следвана от „Рино” ООД, Силистра – с 1,84 млн. лв. невнесени задължения към държавата от данъци и осигуровки.
Срещу трите фирми са предприети всички мерки, записани в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, за събиране на задълженията, увериха от силистренската НАП. Изпратени са уведомления, образувани са изпълнителни дела и са предадени на Агенцията за държавни вземания. И трите фирми обаче вече са преместили регистрацията, допълниха още от НАП-Силистра.