Над 100 членове на семейства тичаха, скачаха и биха дузпи в спортен празник

Участниците в масовия крос бяха от 5 до 70 години, преминали с успех маршрута
Участниците в масовия крос бяха от 5 до 70 години, преминали с успех маршрута

35 семейства с общо над 100 участници, много забава, спортни емоции и награди – това бе равносметката от провелия се в неделя в парка първи по рода си Дунавски спортен празник и масов крос “Мама, татко и аз”. Ветровитото време не изплаши ентусиастите, заявили участие в инициативата, а организацията премина на високо ниво, макар и при дебютното си издание. Затова неслучайно всички участници изказаха големите си благодарности към организаторите – Сдружението с нестопанска цел “За по-добра и красива Силистра“, община Силистра, Регионалната здравна инспекция и Областният съвет на БЧК. На финала на проявата децата и родителите им питаха кога ще е следващият празник, за да не губят форма и хъс за нови победи.

Спортната инициатива бе посветена на 10 май – Световен ден на движението и 17 май – Ден на българския спорт и целеше да популяризира съвместните спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства. Затова и първите награди за участниците в различните състезания бяха за семейства, чиито членове бяха в пълна екипност.

Емоциите и веселото настроение бяха запомнени за дълго от силистренските семейства
Емоциите и веселото настроение бяха запомнени за дълго от силистренските семейства

Празникът бе открит с масовия крос “Мама, татко и аз”, а над седемдесетте участници на възраст от 5 до 70 години преминаха по обозначения маршрут, влагайки спортен и състезателен дух, устремени към победния финал. Победителите в тази категория са семейство Жекови, семейство Дойнови и семейство Петрови.

Много емоции и състезателен дух демонстрираха участниците и в занимателните спортни игри, провели се до древното минало на града – археологическият резерват в Дунавския парк. Там децата и техните родители мериха сили в три надпревари – дърпане на въже, бягане с чували и футбол на малки вратички.

Наградите за победителите – професионални футболни и волейболни топки, воден сърф, баскетболен комплект, професионален комплект за бадминтон и др., бяха осигурени от организаторите на спортната инициатива. За всички малки участници в Дунавския спортен празник организаторите бяха осигурили и индивидуални подаръци.

Много аплодисменти предизвикаха и демонстрациите по време на празника, представени от отборите по бойни изкуства на “Багаин” и “Шото-Витяз”. На финала на празника представители на Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи към БЧК демонстрираха при голям интерес ситуации и първа долекарска помощ при необходимост. За щастие такава не се наложи в спортния празник.

Ето и имената на победителите в отделните игри:

Дърпане на въже

Първо място – Симона, Константин, Дарина и Кристиян Кръстилеви;

Второ място – Мария Кръстева и Виктор Вълев;

Трето място – Дани и Данаил Михайлови.

Бягане с чували

Първо място – Жоро, Адрияна, Валентин и Жаклин Стоянови;

Второ място – Теодор и Венци;

Трето място – Дани и Данаил Михайлови.

Фубол на малки вратички

Първо място – Божидара и Евлоги Стамови;

Второ място – Ния Петкова и Миглена Черковналиева;

Трето място – Жоро, Адрияна, Валентин и Жаклин Стоянови.

1 thought on “Над 100 членове на семейства тичаха, скачаха и биха дузпи в спортен празник

  1. Кажете как победителите да си вземат наградите? Тези които не са успели да си ги получат. Дайте инфо.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.