Над 9 милиона фалшиви цигарени украински бандероли хванаха на ГКПП в Силистра

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха на ГКПП Силистра контрабандно пренасяни 9 090 000 броя отпечатани изображения, наподобяващи украински акцизни бандероли за тютюневи изделия, с различни серийни номера.

На 4 юни около 12,15 ч., на излизане от Република България през ГКПП Силистра е селектиран за щателна митническа проверка товарен автомобил с турски регистрационен номер, който по документи превозвал изделия от алуминий и каучук от Турция за Русия. След като митническите служители забелязват манипулации по пломбажното въже, при извършената проверка установяват, че в средната част на товарното помещение камионът превозва 36 кашона, съдържащи опаковки с пачки по 500 бандерола, с отпечатано на тях изображение, наподобяващо украински акцизен бандерол за тютюневи изделия, с различни серийни номера.

Нелегалната пратка от 9 090 000 стикера с изображения на украински бандероли, с общо тегло 576 кг, е задържана. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за установеното административно нарушение. Работата по случая продължава.