Най-добрите български ученици по английски език мериха речеви умения в Силистра

Силистрeнската Езикова гимназия „Пейо Яворов“ бе домакин на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език на тема „Мислене извън кутията – бъдещето на градовете от екологична гледна точка“. Участваха 46 ученици от 23 области, първенци от областните кръгове.

Състезанието бе в две възрастови групи – 6-8 клас и 9-11 клас. Участието бе индивидуално и свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути, включващи устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и свободен разговор.

В първата възрастова група на първо място е Енес Исмаилов от Хасково. На второ място е Анели-Белла Воденичарска от Ботевград, следвана от Йекта Аптурахман от Кърджали. Във втората възрастова група на първо място е Димитър Борунов от Благоевград. След него се нареждат Габриела Костадинова от Велико Търново и Евита Тинкова от Добрич.

Силистренска област бе представена от осмокласника от ЕГ „Пейо Яворов“ Георги Статев и десетокласничката от СУ „Йордан Йовков“ в Тутракан Любомира Бойчева.