Нападателят на антимафиота посегнал на живота си в ареста

Гласове „от горе” накарали Мартин да нападне с нож силистренския шеф на антимафиотите  Снимка: Алексей Минев
Гласове „от горе” накарали Мартин да нападне с нож силистренския шеф на антимафиотите                                                                                                                Снимка: Алексей Минев

Мартин оттеглил молбата за обжалване на постоянната мярка „Задържане под стража”

Мартин С.М., обвинен в опита за покушение на началника на сектор „Борба с организираната престъпност” в Силистра Илиян Великов е оттеглил молбата си за преразглеждане на постоянната мярка „Задържане под стража”, определена му от Окръжния съд в Силистра, съобщиха от Апелативния съд във Варна. Делото трябваше да се гледа във вторник в морската столица, но обвиняемият не се явил на делото и отказал обжалването. Така Мартин ще продължи да е в следствения арест до първото заседание на силистренската Темида по делото му.

Както писахме, на 7 юни сутринта близо до Областната дирекция на полицията Мартин нападна с нож Илиян Великов, като му нанесе няколко удара по тялото и главата. Бързата намеса на свидетели на инцидента предотвратили тежки последици и Великов не пострада сериозно.

Междувременно според неофициална информация младият мъж направил опит да се самоубие в килията си. Преди няколко дни Мартин успял да отлепи метална пластина от запалката си и с нея опитал да пререже вените на едната си ръка. Бързата намеса на дежурни полицаи и лекари предотвратила фаталния му край. По време на поредния разпит силистренецът бил с превързана ръка. Той отговарял на въпросите на следователите твърде неадекватно, като на няколко пъти подчертал, че решил да нападне силистренския антимафиот, защото чувал такива гласове „от горе“. Това наложило да бъде поискана психиатрична експертиза за душевното и психично състояние на Мартин. „Ако експертизата наистина докаже, че обвиняемият е с психични проблеми, то съдебното дело тръгва в съвсем друга насока“, коментираха опитни юристи. Те обаче не изключиха възможността мъжът да разиграва следователи и полицаи, преструвайки се на психичноболен.