НАП засилва контрола над търговците на дребно

Висок риск за неизпълнение на данъчните задължения бе идентифициран сред търговците на дребно в хранителния бранш след извъ

Висок риск за неизпълнение на данъчните задължения бе идентифициран сред търговците на дребно в хранителния бранш след извършен от НАП за 2009 г. анализ, съобщиха днес от финансовата институция в Силистра. Оттам добавиха, че рискът се проявява основно чрез неотчитане в пълен размер на приходите от продажба на хранителни стоки, реализирани от търговците на дребно в малки, средни и големи хранителни магазини, павилиони и бюфети. Търговците укриват доходи най-често чрез неиздаване на касови бележки за извършените продажби или чрез манипулиране на фискалната памет на касовите апарати, тези действия са незаконни и подлежат на санкции, категорични са данъчните.
Предвид установения риск, инспекторите предприемат засилени мерки  за контрол на отчитането на оборотите, припупредиха от НАП-Силистра. За следващите месеци са планирани дейности, като извършване на оперативни проверки без инвентаризации, наблюдения на обекти и ревизиране на рискови лица. Инспекторите ще следят за издаването на фискални документи, за регистрацията на касовите апарати, ще извършват контролни покупки и ще изискват касови бележки от клиентите на магазина след неговото напускане. При установяване на нарушения ще предприемат установяване на касовата наличност в обекта и инвентаризация на стоките, ще следят за несъответствие на декларираните и реалните приходи, както и за доставките на стоки и документирането им в обекта.

7 thoughts on “НАП засилва контрола над търговците на дребно

 1. а при търговците на едро значи всичко е наред. така ли? нали търговците на дребно зареждат именно от търговци на едро и оттам като не се издаде необходимия докумнет да речем фактура и как да се отчете търговеце на дребно. пак който има пари ще се отърве.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. това е много сложно упражнение да се провери всичко по ред. За милиони няма закони за кокошка няма прошка

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Когато има контрол и не могат дребните търговци да си продават нелегалната стока на хората следва, че и търговците на едро няма да им се купува стоката. И тогава нещата би трябвало да си дойдат на мястото. За съжаление за де се оправи държавата трябва да се оправят хората в нея!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Абе оставете търговците на дребно,на друго място си насочете вниманието ,ще продават без касови бележки разбирасе като търговците на едро не им издават фактури с търговците на едро ядете и пиете ,гниди корумпирани

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. „ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА ТА……………. с дребния търговец ще се заемат . Пак ще е прав гасподина ,че за кокошка няма прошка а баш бабаитите ………………… е те са наши хора с някоя пачка ще си решат проблемите.Скубете народа ,скубете но и това ще е до някаде.Чашата е на ръба готова е да прелей и после неща и да си помисля така вече не се издържа И прав е народа в нашата държава куче да вържеш няма да стои.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Данъчните ще душат….. ЗАВИСИ ОТ УДАРЕНИЕТО, КЪДЕ ГО СЛАГАШ

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. За съжеление данъчните органи нямат вина за това .Виновни са тъпите министри дето като седят на столчетат си и за да оправдаят големите заплати трябва да измислят някой простотия.Имам чуството че идеята на правителството е да съсипе малкият и среден бизнес .Но хора не винета данъчните те нямат вина те също са работници като нас и са длъжни да изпълняват тъпи разпореждания!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.