Наркооранжерия бе открита при полицейска операция

NarkoСлужители на Областната дирекция на МВР в Силистра и сектор „Борба с организираната престъпност” откриха наркооранжерия в село Майор Ценович, съобщи пресцентърът на полицията. Съвместната полицейска операция била проведена в събота след предварително съгласуване с Окръжната прокуратура и е резултат на продължителна оперативна работа и наблюдение.

Наркооранжерията била открита в двора на частен имот в пристройка, скрита сред буйна растителност. Помещението било облицовано с термофолио и снабдено със системи за светлина и топлина. Намерени са осем зрели канабисови растения, засети в саксии. Атакувайки обекта, полицаите заварили вътре двама мъже – П.Д., на 33 години и 30-годишния Н.В. в момент на прибиране на наркореколтата.

Последвало претърсване на домовете на двамата в Силистра, където била открита суха листна маса от канабисови растения. Намерени били също 6 кг тютюн без акцизен бандерол в автомобил, собственост на Н.В.

Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа и в неделя освободени от ареста. Н.В. е с чисто криминално минало, докато П.Д. изтърпява условна присъда за подобно престъпление.

Работата по изясняване и документиране на престъпната дейност продължава, образувано е досъдебно производство.