На добър час „Дунавски звезди – Силистра 2019“!

Утре в Силистра стартира Първият национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“, организиран от община Силистра и „Сенс мюзик – Йордан Марков“. В петте възрастови групи са се записали да участват 70 заявители – общо 100 души от най-известните певчески школи в страната. Водещ е Драгомир Драганов.

Конкурсът е първи етап от националната селекция за български участници в изключително престижния Международен фестивал „Славянски базар” във Витебск – Беларус, който ще се проведе през 2020 година.

Журито е с председател Тони Димитрова. Към конкурса има организирана съпътстваща програма за участниците, педагозите и придружаващите, която ще бъде обявена с програмата на конкурса.

Най-големите публични изяви в програмата са три поредни дни от 19,00 ч. на площад „Свобода“. Утре е откриването на конкурса и представяне на участниците. Във вторник е концертът на Тони Димитрова, Йордан Марков и любими български изпълнители. В сряда на сцената в центъра на града е закриването, награждаване на отличените таланти и галаконцертът на най-добрите от тях, получили лауреатски и дипломантски призове.

Конкурса е подкрепен от 25 партньори – от името на някои от тях ще има специални подаръци за участниците и за наградените. Резултатите от работата на журито ще могат да бъдат следени чрез специална секция на сайта на конкурса в интернет – www.dunavskizvezdi.com. За по-доброто провеждане на конкурса е осигурена съвременна озвучителна и осветителна техника. С надеждата, че в каквото и състояние да е салонът на бившия театър, той ще бъде гостоприемен домакин.

На добър час на конкурса „Дунавски звезди – Силистра 2019“!

1 thought on “На добър час „Дунавски звезди – Силистра 2019“!

Comments are closed.