На 7 декември светва коледната украса на Силистра

UkrasaВ Силистра започна монтирането на коледно-новогодишната украса. Сякаш изчакали времето да стане наистина зимно след ноемврийските „горещници”, служителите извадиха от складовете гирляндите, светлините и всички аксесоари за предстоящите празници.

Това са вече десетилетие добре познатите на силистренци светещи звезди и топки, окачвани върху дърветата и сградите в района на площад „Свобода”. С поставянето им там се заеха работници от общинското предприятие „Дръстър”, специализирано в подобни видове дейности. Те извършват и съответната аранжировка, така че всичко да бъде стилно, ефектно и естетическо издържано.

Създава се романтична атмосфера, предизвикваща у някои нужните празнични чувства и настроения. Остава само да се запалят светлините и магията за щастие ще е пълна, радостно коментират малки и големи минувачи в центъра.

На 7 декември светва Коледната елха, съобщи началникът на отдел „Култура” в общината Цветана Игнатова. Красивата 8-метрова елха ще изопне старата си снага на новата сцена, а в 17,30 ч. в тържествена церемония ще бъде включена светещата й украса. В скоро време ще бъде готова и декемврийската програма на културните събития през последния месец на 2015 г.