Небрежността с огъня причини пожари при пролетното почистване

С настъпването на пролетта и традиционните домашни и стопански почиствания зачестиха и инцидентите, свързани с пожари поради небрежна работа с огън. В стремежа си по-бързо да се отърват от насъбралите се през зимата боклуци хората често понасят по-големи щети поради небрежността си, видно е от сводката на пресцентъра на полицията.

Небрежна работа с огън станала причина за пожар в частен имот в село Пожарево на 13 април вечерта. Изгорели 130 кв. м селскостопанска постройка и 600 бали фураж. Екип на тутраканската противопожарна служба потушил пожара и спасил къщата на стопаните и 200 бали от фуража. Същата причина била и за пожар в село Яребица, възникнал на 14 април следобед. Изгорели около 5 кв. м покрив на гараж, но е спасен автомобилът вътре, след като дуловски огнеборци загасили пожара.

Без материални загуби се разминали други три пожара, възникнали през почивните дни. Горели са сметище край село Нова Черна и сухи треви в районите на село Калипетрово и Дулово, където са спасени 20 дка гора. Небрежна работа с огън е причина за произшествията.