Никол Радева стана детската Търновска царица

Nikol nagradiМладият танцов талант Никол Радева, възпитаничка на Балет „Лиденс” при читалище „Доростол 1870”, с ръководител Лидия Маркарян, отново доказа високата класа на силистренската танцова школа.

Никол спечели два златни медала в проведената наскоро в старопрестолната ни столица Балканска танцова спартакиада – международният танцов конкурс за купа „Търновска царица“. Организатори на събитието, което бе включено в календара на Министерството на културата бяха Българската федерация по спортни танцови дисциплини, Сдружение за изкуства, спорт и образование „Ера-3000“ и спортен клуб „Зоки“ от Велико Търново.

В трите конкурсни дни танцуваха над 2000 участници от България, Македония, Сърбия и Румъния, оценявани от международно жури, състоящо се от известни балетни педагози и звездите Атанас Месечков и Етиен Леви. Никол се състезава в категория деца и извоюва две златни победи – в стил „Акробатик – денс“ с танца “Американо“ и в стил „Характерни танци“ с танца „Ой, ой“. За прекрасното си изпълнение Никол получи стипендия за безплатно участие догодина в Летния лагер на танцовата федерация в Китен.