Нови винетки в Силистра все още няма, старите важат до 31 януари

Откъде да си купим винетки за догодина, питат силистренските шоф

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Откъде да си купим винетки за догодина, питат силистренските шофьори. Доскоро този пътен документ се купуваше във всички поделения на държавното предприятие „Български пощи”, но след спечеления от консорциума между „ВИП Секюрити“ и… „СИБанк” търг, ще се разпространяват от него.
От офиса на банката в Силистра отговориха, че при тях винетни стикери за догодина още не са получавани. Чакали първите количества на 4-5 януари, като успокоиха нетърпеливите собственици на превозни средства, че старите им винетки ще важат да 31 януари 2010 година. Освен в самата банка, лепнещите атрибути можело да се купуват и от бензиностанции и търговски обекти, чийто списък и места в момента се уточнявали. Може би щяло да има и други подизпълнители на изгодния договор.
Съвместната печеливша оферта на „СИБанк”, където участие имат белгийската KBC и бизнесдамата Цветелина Бориславова, и фирмата за охрана и инкасови операции на Атанас Симеонов „ВИП Секюрити“, е за 4,75 процента от приходите от изтъргувани стикери.
През следващата година цените на стикерите за леки автомобили ще се запазят същите. Цената на годишната винетка за лека кола в момента е 67 лв., месечна – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Също така годишният стикер ще бъде валиден 13 месеца, т.е. винетката ще може да се ползва от 1 януари на годината до 31 януари на следващата година.

5 thoughts on “Нови винетки в Силистра все още няма, старите важат до 31 януари

 1. честито …….по празниците ще си стоим по домовете……….това не е държава
  😉
  (3) (Нова – ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:

  1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси – 1000 лв.;

  2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса – 500 лв.;

  3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача – 200 лв;

  4. (доп. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост – 100 лв.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. На когото не е известно, Цв. Бориславова е гаджето на ББ.
  И какъв е тоя изкуствен език? – „лепнещите атрибути“… „нетърпеливите собственици на превозни средства“ .. преводач ни трябва вече от журналистически на български.
  Например, вместо „нетърпеливите собственици на превозни средства“ – шофьорите, и то от цялата страна, а не само от Силистра, които знаят, че винаги годишните винетки важат до края на януари следващата, да питат откъде да ги купуват, добре е журналистите да питат ИА Пътища поради какви причини няма въведени тримесечни или шестмесечни винетки – половината автомобили се карат само през сухите сезони.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили и тези поредни управници.Как така стана, че Сибанк спечели и забележете не с най добрата оферта!?За правилен отговор-получаваш удовлетворение,за грешен-може и…топъл пост.Айде да не се ровим че,пак ще мирише и трови народа,да се надяваме само че,провалилите се управници от1990до2009взети заедно, не се окажат бледа сянка на Борисовци-рамбовци

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. привърженик съм на езотеричния, духовния подход към парите, усетени през призмата на личното израстване, защото не можем да използваме като възможност за лично израстване нещо, което не сме придобили със собствени усилия и не се отнасяме към него с грижа и любов
   Цветелина Бориславова
   😉
   ……добре че татко е служител на ПГУ-ДС

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Искам да попитам-какво значи „бизнес дама“?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.