Нови трагедии по пътищата в Силистренско: Втора жертва за последните 24 часа

59-годишен силистренец загина при тежка катастрофа, станала вчера око

59-годишен силистренец е загинал при тежка катастрофа, станала вчера около 17.00 ч. по пътя Силистра – Русе, в района на с. Ситово. Мъжът с инициали… И.Б. шофирал „Рено Клио” в посока към гр.Русе, навлязъл в насрещната лента и се ударил челно в лек автомобил „Опел Астра”. При удара загинал на място. 37-годишният водач на другия автомобил получил фрактура на глезенна става, а спътникът му – също на 37 години, – комоцио.  Двамата пострадали са приети за лечение в силистренската болница.
По същото време при друг пътен инцидент край гр.Алфатар тежко е пострадал 50-годишен жител на града. Д.Д. управлявал лек автомобил „Ланча” в посока от гр.Алфатар към с.Алеково и навлязъл в насрещната лента. При опит да избегне челен удар с идващ насреща товарен автомобил МАН, той се ударил странично в камиона. При сблъсъка получил фрактура на лява подбедрица, контузия на мозъка и вътрешен кръвоизлив. Настанен е  силистренската болница в критично състояние. Причините за пътните произшествия се изясняват, образувани са досъдебни производства.
Припомняме, че също вчера призори в тежък инцидент край силистренското село Нова Черна на място загина и 37-годишният С.В. Той изгубил контрола на своя автомобил и се ударил челно в крайпътно дърво. Починал е на място.