Нов Консултативен кабинет среща претърпели насилие с юристи и психолози

В Силистра бе открит първи по рода си Консултативен кабинет за претърпели домашно насилие. Той е към Кризисния център и се обслужва от Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ – единствената по рода си неправителствена организация в Силистренско, реализираща социални проекти.

Със собствени средства и труд бившият офис на организацията е превърнат в подходящо място за работа на юристи, социални работници и психолози. Възможно е да бъде ползван и като т.нар. синя стая, в която правораздавателните органи ще разпитват деца.

В ритуала участваха представители на няколко институции – областна и общинска администрации, МВР, медии и др. Лентата преряза зам.кметът инж. Тихомир Борачев. От името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов бе връчена картина за новите помещения.

В рамките на събитието гостите се запознаха с материалната база и условията при предоставяне на социалната услуга. Наскоро бяха монтирани два климатика, закупени със средствата от концерта „Заедно по-добри“, проведен миналата година в рамките на 16-дневна кампания срещу домашното насилие. И в момента ЖС „Екатерина Каравелова“ работи по проект, обвързан с кампании и съпътстващи дейности – психологически, социални и юридически консултации.

От началото на годината услугите на центъра са ползвани при 72 случая, от които 5 кандидат-осиновители и 67 деца в риск. 29 души са настанените в центъра, от които 13 са деца.

2 thoughts on “Нов Консултативен кабинет среща претърпели насилие с юристи и психолози

  1. На снимката пак се виждат едни и също лице преливащи от проект в проект, кой от кой по бездействен и безсмислен. Докога ще се правят проекти за такива хрантутнички, от които няма никъкъв реален резултат във времето или както сега е модерно да се казва „устройчив“. Помислете си какво е останало от предходните социални проекти реализирани в община Силистра, какво стана с интеграцията на циганите по селата за която тези лелки изхрачиха няколко стотин хиляди лева?

    Палец нагоре 12 Палец надолу 1

  2. А,кой реже лентата ?????,няма я само МАРА лапачката

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.