Нов шеф на общинската данъчна служба в Силистра

42-годишният Боян Михнев е новият шеф на общинската данъчна служ

Боян Михнев
Боян Михнев

42-годишният Боян Михнев е новият шеф на общинската данъчна служба в Силистра, съобщиха от крайдунавската кметска администрация, която е принципал на финансовата институция. Михнев ще заеме мястото на досегашния началник Анчо Вълковски, който подаде оставка преди… няколко месеца, след като общинското данъчно ведомство беше разтърсено от грандиозен скандал.
Както писахме тогава, за около месец антимафиотите от Силистра арестуваха двама служители от общинската данъчна служба, срещу които беше повидгнато обвинение, че са манипулирали данните в компютрите, занижавайки данъците на луксозни автомобили, за да могат после да изнудват техните собственици. Воден от законите на морала и професионализма, тогава Анчо Вълковски подаде оставка, заради гафовете с двамата си подчинени, но кметът на Силистра Иво Андонов не я прие, но преназначи Вълковски на друга длъжност.
„Новият началник Боян Михнев е назначен след конкурс, според всички законови изисквания“, уточниха още от общината. Оттам поясниха, че името на новия данъчен шеф е чисто съвпадение с някогашния функционер на ОК на БКП в Силистра ген. Боян Михнев и той няма нищо общо с генерала. Преди да спечели конкурса, Боян Михнев е работил в структурите на НАП и НОИ в Силистра като инспектор и ревизор.