Номинираха участниците във финалния етап на конкурса „Пожарникар на годината – 2018“

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра определи победителите в областния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината“, съобщи пресцентърът на полицията. Номинираните са излъчени от структурните противопожарни подразделения, а класирането е извършено от експертна комисия след прецизен подбор и индивидуална оценка на професионалната реализация.

В направлението „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на първо място е класиран инспектор Ивелин Петков от група „Оперативен център“ при Регионалната дирекция, а негов подгласник е младши експерт Пламен Стоянов – началник на дежурна смяна в РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Дулово.

За първенец в направлението „Контролна дейност“ е определен Тихомир Великов, инспектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ в Районната служба в Дулово.

Тримата областни победители са наградени с „Писмена похвала“ със заповед на директора на РДПБЗН-Силистра комисар Румен Мъров. Те ще представляват област Силистра на финалния етап на конкурса „Пожарникар на годината – 2018“.