Обвиненият в блудство учител по музика остава в ареста

Според обвинения Илиян В. той бил наклеветен
Според обвинения Илиян В. той бил наклеветен

Окръжният съд в Силистра уважи искането на Окръжната прокуратура и остави за постоянно в ареста обвинения в педофилство 54-годишен Илиян В. Според обвинението учителят по музика от Дулово извършил блудствени с 6 свои частни ученици, посещавали дома му.

Илиян В. бе арестуван в понеделник след едногодишно разследване на постъпките му след подаден сигнал от родители на децата. Освен за извършените блудствени действия Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала срещу него и обвинение за държане и разпространение в интернет и социалните мрежи на порнографски материали с непълнолетни деца.

Със скрита камера той снимал действията си и после пускал снимките в интернет и социалните мрежи. По време на разследването срещу бившия учител от Дулово са събрани значителен по обем материали – снимки с порнографски характер с деца.

Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Според защитата на обвиняемия мярката е пресилена и ще се прецени дали да я обжалват. Според Илиян В. той е бил наклеветен. Адвокатът му сподели още, че през последните дни медиите необективно отразявали събитията около клиента му, и едва ли не вече го осъдили, което можело да повлияе на съда.