Обезопасяват районите около училищата

Продължават дейностите по обезопасяване на районите около учебните заведения в Силистра, които започнаха в началото на месеца, съобщиха от общината. Оттам информираха, че досега са възстановени над 160 квадратни метра пешеходни пътеки, като през следващите две седмици ще бъде положена хоризонтална маркировка, където тя все още липсва, включително и около детските заведения с на

Продължават дейностите по обезопасяване на районите около учебните заведения в Силистра, които започнаха в началото на месеца, съобщиха от общината. Оттам информираха, че досега са възстановени над 160 квадратни метра пешеходни пътеки, като през следващите две седмици ще бъде положена хоризонтална маркировка, където тя все още липсва, включително и около детските заведения с натоварен автомобилен трафик. Предстои да бъдат възстановени изчезналите или унищожени изкуствени неравности за ограничаване на скоростта пред учебните заведения. За края на месеца е насрочено заседание на общинския съвет, на което ще стане ясно дали ще бъдат отпуснати средства за възстановяване на липсващите капаци на шахти в града, съобщи зам.-кметът Веселин Андреев.
Междувременно стана известно, че всички здравни кабинети в детските градини и училищата в Силистра и региона са започнтали с напълно заредени с необходимите медикаменти шкафове. Превързочните материали, лекарствата за обезболяване, температура, мехлеми и други консумативи за оказване на първа помощ при нужда поне за 2 месеца били  в достатъчна наличност. На места са извършени козметични ремонти, навсякъде е направено основно хигиенизиране.
От миналата година общината се грижи за 34 здравни кабинета в детските и учебни заведения, след като кабинетите от 7-те държавни училища бяха прехвърлени като ангажимент на кметството, припомниха специалистите оттам. Бюджетът за издръжката им е около 27 000 лева годишно – за текущи ремонти, документация, лекарства и консумативи. Обслужват ги 27 фелдшери и медицински сестри, основната им заплата е 403 лева.

10 thoughts on “Обезопасяват районите около училищата

 1. ПМГ и детски градини са до Дунавската градина, та в тази връзка с обезопасяването :
  ЗАЩО в Дунавската градина редовно се движи кола „Опел“ с регистрация № СС4797АК ? Ден след ден, седмица след седмица, цяло лято кола „Опел“ с регистрация № СС4797АК се разминава с детските колички и с разхождащите се греждани из Дунавската градина на Силистра ! Какъв е този господин ? Важен ли е ? И колкото да е важен, Държавата и КАТ спят ли ? Трябва ли да пострада някое дете ( или който и да е ) за да се вземат евентуално мерки ??? И изобщо мястото до „тенекиите“ до брега на Дунава вече да не би да е паркинг ?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Поемаме личен ангажимент да зададем този въпрос на директора на ОД на МВР-Силистра г-н Ивелин Статев. Това обаче ще стане в понеделник, след което, ако не под формата на статия, поне като отговор, ще ви информираме.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Пак питам : ЗАЩО в Дунавската градина редовно се движи кола „Опел“ с регистрация № СС4797АК ? Ден след ден, седмица след седмица, цяло лято кола „Опел“ с регистрация № СС4797АК се разминава с детските колички и с разхождащите се греждани из Дунавската градина на Силистра ! Трябва ли да пострада някое дете ( или който и да е ) за да се вземат евентуално мерки ???

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. А кога ще бъде довършен обезопасителният парапет пред механотехникума, който стои така грозно в градинката започнат и недовършен, а колите продължават да минават напряко през тревата?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Смятам, че гърбиците се слагат където трябва и където не. Около у-ще „Св. Св. Кирил и Методий“ не могат две коли да се разминат, камоли да развиеш някаква скорост. Около у-ще „Отец Паисий“ същата работа. То едно движение, че 3-4 гърбици. Предназначението на гърбиците е да се намали скоростта до безопасната, а на тези от асфалтобетон трябва да спреш. Иначе рискуваш за ти падне гърнето или нещо друго.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Кога най-после ще заработят нормално и синхронизирано светофарите при ДАП гр.Силистра?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. А кога ще заработят светофарите на кръстовището на Механотехникума и Стари стадион..има крещята нужда и от светофари на кръстовището до Езикова гимназия, там съм бил свидетел не на 1 или 2 катастрофи..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Вие футболистите сте извести с липса на разум – как смяташ – дай на всеки ъгъл да слагаме светофари!?
   Така и така ви плаща общината, по евтино ще е вие да спирате колите – денем-нощем – тъкмо нещо полезно от вас…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Колкото и да не ти се вярва със светофари ще излезе по – евтино! Това е еднократна инвестиция, отколкото всяка година да се обезопасяват

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. А КОГА „РОДНАТА ПОЛИЦИЯ“ ЩЕ ОБЕЗОПАСИ ДЕЦАТА НИ ОТ ДИЛЪРИТЕ НА НАРКОТИЦИ ОКОЛО И ВЪТРЕ В УЧИЛИЩАТА???? ….. РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ….ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.