Областният информационен център отчете дейността си за трите години

В Областния информационен център /ОИЦ/ в Силистра се състоя информационен ден във връзка с приключване на втория проект за функционирането му.

В рамките на две събития – пресконференция с медии и представители на местната власт и информационна среща с бенефициенти, партньори и приятели на Центъра, експертите представиха изпълнението на проекта, напредъка по изпълнението на оперативните програми към месец декември, както и предстоящите дейности през 2019 г.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов поздрави екипа на ОИЦ за чудесните резултати, пожела им още по-успешен нов проект за продължаване дейността на Центъра и отправи пожелания към всички присъстващи за здраве, за все по-добри резултати в собствените им дейности, които да допринасят за общото развитие на областта.

Областният информационен център в Силистра е създаден през ноември 2011 г. и е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра в България. Това е вторият проект за функциониране на Центъра, който експертите отчитат. През последните 3 години, на територията на областта са проведени 95 информационни събития с различен характер и с над 1900 участници. Консултациите на място в офиса са 1440, публикациите в медиите – над 450, а „Фейсбук“-страницата на Центъра има 2270 приятели, до които достига актуална информация относно европейското финансиране. Национални инициативи, посещения при бенефициенти и изнесени приемни, работни срещи и партньорски събития са само част от организираните и проведени разнообразни дейности от ОИЦ-Силистра.

Освен срещи и консултации, в рамките на проекта, експертите изготвят и информационни материали. От печат излезе и последният за този проект сборник с включени над 30 значими проекта от област Силистра. Изданието се разпространява безплатно и споделя добри практики от изпълнението на европейски проекти в различни сфери.

ОИЦ-Силистра ще продължи да изпълнява дейността си и през следващите 3 години и да информира напълно безплатно всички заинтересовани страни за възможностите за европейско финансиране.