Областният управител Ивелин Статев: Филиал Силистра е важен за нашата област

Областният управител на Силистренска област Ивелин Статев проведе среща с доц. д-р Валентин Стоянов – новоназначеният директор на Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“. В срещата участваха и зам.-областните управители Илиян Великов и Стоян Бонев.

Доц. Стоянов пое ръководството на Филиал Силистра след пенсионирането на предшественичката си на поста доц. д-р Теменужка Богданова. Той представи пред екипа на Ивелин Статев състоянието на учебното заведение в силистренската му структура, където се извърша обучение по педагогически и по инженерни специалности. Създадена е възможност за обучение и на докторанти – в ход е предварителна процедура за нов докторант.

Филиал Силистра е важен за нашата област“, заяви областният управител. През годините областната администрация е оказвала внимание на Филиала и неведнъж е съдействала за решаване на негови въпроси. Периодично са провеждани срещи и с ректорското ръководство, включително и в присъствието на представители на бизнеса с цел непосредствено взаимодействие с тях. Предстоят и нови форуми, включително и идеята за привличане за студенти на работещи специалисти, желаещи да повишат своята квалификация по електро и автомобилни инженерни специалности.

Споделени бяха няколко проблема, на които се търси решение: набиране на повече студенти за следващата учебна година – поне два пъти повече от миналогодишния прием, за да има по-голямо финансово постъпление. Ще си оптимизира проблемът по отоплението на сградата за обучение. Актуализира се идеята за осигуряване на общежитие за студентите, особено ако се възстанови връзката с етнически българи от Молдова и Украйна.

1 thought on “Областният управител Ивелин Статев: Филиал Силистра е важен за нашата област

 1. То хубаво,но как ще удвоите приема,като от 2010 година има непрекъснат спад.А тези които се излъжат и все пак се запишат как ще бъдат обучавани,особено в инженерното направление:
  1.Къде са местните преподаватели инженери,колко са и каква част от дисциплините осигуряват?На пътуващи от Русе ли ще разчитате?!?
  2.Колко специализирани лаборатории обезпечени с материална база имате за провеждане на заложените по учебна програма упражнения по специалните дисциплини (предмети)?Лаборатории се създават и поддържат от преподаватели,а тях май ги няма?Компютърната зала не я бройте за лаборатория.
  3.Как при това положение осигурявате високо качество на учебния процес каквото се афишира,а не бла бла празни приказки.
  Евентуалните малко кандидати би следвало да имат информация поне отговор на горните въпроси,а може да има и още.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.