Областното пътно забрани протест срещу лоша инфраструктура

Около 60 жители на селата Поляна и Попина се опитаха да изразят гражданското си негодувание с протест, като блокират главния път Силистра – Русе.

Причина за народния гняв бе трагичното състояние на пътната артерия между селата, която според хората не е ремонтирана от средата на 80-те години. Инфраструктурата е 11-километров републикански път и е под опеката на Областното пътно управление в Силистра. Именно оттам, обаче забраниха блокадата на пътя за Русе, а полицията следеше анти-протестната заповед да се спазва.

Кметовете на двете села изразиха пред медиите притесненията на хората, които отъждествиха себе си на кръпките по пътя. Плакати с надписи „Ние не сме кръпка в държавата“, „Парите ни потънаха в дупките“, „Добре дошли на Марс“ и др., посрещаха преминаващите край тях превозни средства.

Представител на Областното пътно управление не се яви пред хората, за да даде обяснения как ще се реши проблемът, за който институцията е алармирана с десетки писма от 2014 г.

Друг проблем, който полянци и попинци споделиха, бе лошото почистване на снега през зимата по пътя. През миналия студен сезон жена починала в Попина, поради невъзможност линейката да стигне навреме до нея през преспите, сподели кметът на селото. Обичайно било хлябът и други храни да не стигат навреме до селата, децата да пропускат учебните си занятия.

1 thought on “Областното пътно забрани протест срещу лоша инфраструктура

  1. кои са тези от апи че да забраяват на хората да изразяват мнение против тяхното некъдирно отношение за живота на населението във района и не само във този заплатаджии

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.