; Областното пътно забрани протест срещу лоша инфраструктура | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Областното пътно забрани протест срещу лоша инфраструктура

Около 60 жители на селата Поляна и Попина се опитаха да изразят гражданското си негодувание с протест, като блокират главния път Силистра – Русе.

Причина за народния гняв бе трагичното състояние на пътната артерия между селата, която според хората не е ремонтирана от средата на 80-те години. Инфраструктурата е 11-километров републикански път и е под опеката на Областното пътно управление в Силистра. Именно оттам, обаче забраниха блокадата на пътя за Русе, а полицията следеше анти-протестната заповед да се спазва.

Кметовете на двете села изразиха пред медиите притесненията на хората, които отъждествиха себе си на кръпките по пътя. Плакати с надписи „Ние не сме кръпка в държавата“, „Парите ни потънаха в дупките“, „Добре дошли на Марс“ и др., посрещаха преминаващите край тях превозни средства.

Представител на Областното пътно управление не се яви пред хората, за да даде обяснения как ще се реши проблемът, за който институцията е алармирана с десетки писма от 2014 г.

Друг проблем, който полянци и попинци споделиха, бе лошото почистване на снега през зимата по пътя. През миналия студен сезон жена починала в Попина, поради невъзможност линейката да стигне навреме до нея през преспите, сподели кметът на селото. Обичайно било хлябът и други храни да не стигат навреме до селата, децата да пропускат учебните си занятия.

1 Коментар по “Областното пътно забрани протест срещу лоша инфраструктура”

  1. пенсионер на 69 каза:

    кои са тези от апи че да забраяват на хората да изразяват мнение против тяхното некъдирно отношение за живота на населението във района и не само във този заплатаджии

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране